středa 26. května 2010

Růže pro Krakov

Tenhle obrázek má možná zajímavější historii než je sám. Vznikl při čekání na kávu v hospůdce, kam jsme se uchýlili během krakovských povodní.
Vůbec to byl zvláštní zájezd. Neměl jsem jet, ale na poslední chvíli jsem musel. V Krakově se zvedala hladina Visly tak, že z toho zahraničním (českým) komentátořům zauzovaly hlasivky, také s vedoucími zájezdu jsme diskutovali o možném odložení cesty. Měli jsme spát v jiném hostelu. Hlavním lákadlem byla návštěva Osvětimi, kde byl ale památník zavřený. Do Wadowic jsme se nakonec vůbec nepodívali. V centru Krakova bylo docela sucho, deštník posloužil jako špacírka. Přestože byly v centru oficiálně uzavřeny všechny mosty, přes dva z nich jsme bezpečně přejeli. Ačkoliv byla středa, synagogy a židovský hřbitov Remu byly zavřeny. Naplno ovšem pracovali polští pohraničníci, kteří nám při zpáteční cestě dvě a půl hodiny bratrsky kontrolovali tachograf.

A to kafe jsme nakonec nedostali, protože jsem dal studentům příliš krátký rozchod :) Ale alespoň jsem si přivezl tuhle rembrandtovskou pohlednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat